Gewoon wat een studentje ’s avonds eet – IN SEVILLA | Tapas bij Genova

Hola amigo’s! Een hallo vanuit Spanje, Sevilla, waar ik vandaag ben aangekomen voor een stedentripje t/m dinsdag. De komende dagen krijg je blogs van me vanuit Hosteria del Laurel, in het historisch centrum van Sevilla. De dag begon vandaag al goed met een vlucht die 50 minuten vertraagd was, potverdikkie! Verder ging de reis helemaal zoals gepland. Even waren we nog sceptisch toen we kamernummer 112 toegewezen kregen (is het een voorteken?) maar we hebben inmiddels een heerlijk 1e avondje Sevilla achter de rug. Ons hotel (met een knalgele minikamer voor drie personen) zit middenin een doolhof van oude Spaanse straatjes. Super gezellig! We zitten met ons hotel heel dicht bij de grote kathedraal, die waarvan ik de naam nog niet weet, maar hij is heel groot.

Rond een uurtje of 6 waren we geïnstalleerd in ons hotel en werd het tijd om de stad in te gaan. We streken neer bij een tapasbar in een gezellig straatje haaks op een van de ingangen van de kathedraal. Wederom geen idee hoe de straat heet of de tapasbar. Maar, we dronken onze eerste cerveza en aten een heerlijke tapas; geroosterd brood met olijfolie, tomaat en kabeljauw (VET lekker). Daarna gingen we door naar Plaza de España, omdat we dachten dat daar wel een leuk eettentje in de buurt zou zitten. Dat was helaas niet zo en we waren zo hongerig (inmiddels was het een uur of 7) dat we niets van het Plaza hebben bekeken hahaha. Op naar een restaurant!

Na eventjes gezocht te hebben, vonden we het restaurant Genova, in een hoofdstraat langs de Kathedraal. Hier aten we tapas. Ik vond het aanbod niet geweldig en toen ook nog de ham op bleek te zijn (welk tapasrestaurant heeft nou geen ham?!) was ik wel een beetje teleurgesteld. Maar toen het eten kwam, was het prima. Een heeeeeeele extreeeeeeem lekkere risotto met parmezaan en paddestoelen (echt verrukkelijk!) en verder prima andere tapas. We bestelden de zalm met soyasaus (vreemd in een tapasrestaurant), de octopus met gegrilde groentes, natuurlijk een aardappeltortilla, een aardappelsalade met gamba’s (oeh die vond ik echt niet lekker) en patatas bravas. Prima, maar niet geweldig; op de risotto na dan. De rosé was er overigens wel heel lekker. En we zaten in een heerlijke sfeer met een stel Spaanse straatartiesten die swingende Spaanse nummers zongen. Geslaagd!

Inmiddels is het een uur of tien en zijn we terug in ons hotel. Nu al uitgeput. En dit was nog maar een halve dag. Morgen springen we waarschijnlijk op een hop-on-hop-off-bus. Lekker de toerist uithangen en vooral niet te veel lopen; het is hier 37(!!!) graden. Dus we móeten wel van terras naar terras. En dat vind ik helemaaaaaaaal niet erg.

Tot morgen!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Sfeerimpressie Sevilla:


6 reacties op “Gewoon wat een studentje ’s avonds eet – IN SEVILLA | Tapas bij Genova

  • Anoniem zegt:

    Ooooh, wat leuk dat je in Sevilla bent!
    Ik ben vorige zomer een week geweest en was gelijk verliefd!
    Ik vond vooral het Alcazar, casa Pilatos en het Hospital de los venerables heel erg de moeite waard om te bezichtigen. Dichtbij de kathedraal zit een heel leuk tapasrestaurantje (in de 'calle Fernández y González'), het heet 'taberna coloniales' en is echt een aanrader: heerlijke tapas en toen ik er was zaten we tussen alleen maar Spanjaarden. Oh, en heeeel erg betaalbaar! Als je tapas een dagje wil overslaan zit er dichtbij de kathedraal ook een héél leuk italiaans restaurantje (in de 'calle mateos gago'), het heet l'oca giuliva en ook daar kun je héérlijk eten! Geniet van je stedentripje naar Sevilla!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *