Italiaanse gehaktballen met tomatensaus en mozzarella uit de oven, met verse pasta

Goedemiddag!! Gisteravond heb ik samen met mijn vriendje heel lekker gegeten 🙂 Ik maakte een van m’n populairste gerechten: Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Dit recept is al door veel lezers nagemaakt en iedere keer hoor ik goeie verhalen, dus het was weer eens tijd dat ik ‘m ook zelf ging maken. En vriendlief had ’t nog nooit gegeten, dus die moest er ook maar eens aan geloven. Lees verder voor een lekker, makkelijk recept geschikt voor véél personen, maar wel een met vrij veel ingrediënten. Maar laat je daardoor niet afschrikken!

Nodig voor drie personen: 500gr gehakt Р4 eetlepels paneermeel Р3 eetlepels oregano Р15gr verse basilicum Р500 ml gezeefde tomaten Р2 bollen mozzarella Р170gr spinazie a la cr̬me Р10 romaatjes Рverse pasta Рwat pijnboompitten

Meng in een kom het gehakt, paneermeel en oregano en kneed er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Bak de gehaktballetjes in een pan en zorg dat de buitenkantjes dichtgeschroeid zijn. Vanbinnen hoeven ze nog niet gaar te zijn. Schenk de gezeefde tomaten in een grote ovenschaal en verdeel er basilicumblaadjes doorheen en doe de gehalveerde romaatjes erbij. Doe de gehaktballetjes in de saus, stop er wat bevroren spinazie tussen en top af met flink veel mozzarella. Als laatste doe je er pijnboompitten over en dit zet je 25 minuten op 180-200C in de oven. Serveren met pasta.

Nou, dit is dus echt een heel lekker maaltje. Bas vond het gelukkig ook lekker:) Nu moet ik alleen wel toegeven dat ‘ie de vorige keer lekkerder was. De ovenschotel hè, niet Bas. Maar ik denk dat dat komt doordat ik ’t vrij lang in de oven had en best wel heet, omdat je op de studentenoven in Bas z’n huis niet meer kan zien hoe heet de oven staat. Super handig. Not. Maar goed! Het was weer een geslaagd avondmaal!

Vanavond heb ik gigantisch veel zin in kip madras, maar we moeten nog boodschappen doen dus ik zie wel wat het wordt. Ook heb ik zin in zalm met soja & honing en geglaceerde worteltjes. Maar zoals ik al zei; we zien wel wat ’t wordt. See you laterrrrr!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Italiaanse gehaktballen met tomatensaus en mozzarella uit de oven, met verse pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *