Aziatisch: Gebakken rijst met zalm, Oosterse groentes, Teriyaki woksaus & sesamzaadjes

Goedenacht allen! Het is 3 uur ’s nachts en ik typ vanaf mijn gloednieuwe Macbook Pro nog dit blogje over m’n heerlijke avondeten van vandaag. Het werd eens tijd om flink wat groentes te gaan eten, omdat ik de afgelopen twee weken zó veel crap naar binnen heb gewerkt. Ook had ik super veel zin in scholfilet en dus besloot ik een Aziatische wokmaaltijd te maken. Maar, natuuuuuuurlijk toen ik bij Ah kwam waren alle scholfilets op en was er alleen nog zalm. Dus toen heb ik dat maar gebruikt. En het was heerlijk!

Nodig voor één persoon: 1 kopje rijst – 1/2 flesje Conimex teriyaki honing woksaus – 1 zalmfilet – 1 zak 250gr Oosterse wokgroentes – wat sesamzaadjes

Kook de rijst in 8 minuten gaar. Wok de Oosterse groentes in een wokpan op hoog vuur. Bak de zalmfilet in 4 tot 6 minuten mooi gegrild aan beide kanten. Als de rijst gaar is, voeg je die toe aan de groentes in de wok. Zet het vuur flink hoog, zodat je in 5 minuutjes goeie gebakken rijst krijgt. Voeg vervolgens de woksaus toe en laat het nog heel even pruttelen. Strooi er alvast wat sesamzaadjes door en bak die mee. Serveer de zalm op de rijst met groentes en strooi er nog wat sesamzaadjes overheen voor de garnering!

Dat was mijn maaltje van deze zaterdagavond en het was heerlijk! Overigens schrijf ik dit blogje 12 uur later, om 3 uur ’s middags af, haha. Ik was in slaap gevallen 🙂 Niet zo heel gek.. Anyway, lijkt het je lekker? Ik kan het erg aanraden!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


14 reacties op “Aziatisch: Gebakken rijst met zalm, Oosterse groentes, Teriyaki woksaus & sesamzaadjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *