Uit de oven: Citroenkip met rozemarijn, courgette, aardappel en rode ui


Hallo hallo hallo! Op instagram kon je al zien wat ik vanavond stond klaar te maken maar natuurlijk ga ik je nog vertellen wat ’t allemaal is. Ik moest vandaag iets eten met kipfilet en rozemarijn want dat had ik nog in huis. Én ik ben op de bespaar-toer omdat ik dit weekend naar Londen ga (en Londen is duur, vertelt iedereen me). Ik maakte een avondmaaltje uit de oven met courgette, aardappel, rode ui en kipfilet met citroen en rozemarijn. Het originele recept vind je hier.

Je sijdt de courgette (1/2 pp), een half pondje krieltjes en een rode ui in partjes. Hussel dit met olijfolie in een ovenschaal door elkaar. Daarop leg je een kipfilet die je doormidden snijdt en waar je wat vruchtvlees van citroen en wat takjes rozemarijn in stopt. De kipfilet leg je tussen de groentes/aardappeltjes, je doet er nog wat zout, rozemarijn en citroensap overheen en topt af met feta. Dan gaat de ovenschaal 40 minuten op 220C in de oven. Serveren met citroenpartjes.

Ik vond het lekker! Echt een goeie combi als je alles tegelijk aan je vork prikt, mjam.

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Uit de oven: Citroenkip met rozemarijn, courgette, aardappel en rode ui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *