Vega: Kazige avocadowraps met tomatensaus, knoflooktomaten en rucola

Hoi! Vandaag had ik de hele dag zin in avocado’s en dus besloot ik om avocadowraps te maken geïnspireerd op de avocadowraps van mijn vriendin Layla (die ze stiekem uit de allerhande had gehaald). Ik heb er wel zelf wat dingetjes aan aangepast omdat ik nou eenmaal eigenwijs ben in de keuken 🙂

Wat doe je? 2 avocado’s schillen en in stukjes prakken (neem alsjeblieft een rijpe avocado! Ik had suuuuuper onrijpe avocado’s en die zijn echt vreselijk terror om te slachten én lang niet zo lekker als rijpe avo’s). Voeg er wat limoensap aan toe. Maak ondertussen een tomatensaus door in een flinke scheut olijfolie een teen knoflook te bakken en daar een half blik tomatenblokjes en wat limoensap aan toe te voegen. Breng aan de kook en zodra het kookt zet je ’t vuur laag en laat je dit nog ff pruttelen. Verdeel de tomatensaus in een ovenschaal over de bodem. Leg daar drie meergranenwraps op en doe er wat avocado en strooikaas in. Rol de wraps dicht en besmeer ze rijkelijk met zure room en strooi er een flinke laag kaas over. Dit gaat 20 minuutjes in de oven. Na 5 minuutjes doe je ook de cherrytomaten aan de tros, die je besprenkelt met olie en knoflook, in de oven erbij. Op je bord begin je met een bedje rucola, daarop leg je de wraps en daar weer bovenop de tomaten aan de tros.

Het is erg lekker met elkaar en vulde me goed. Volgens mij is het ook vrij gezond, lijkt me? Wat wel echt een no-go is, is werken met onrijpe avocado’s. Wat een kutklus zeg! Maargoed. Lekker dus 🙂

Misschien vind je dit ook lekker:


7 reacties op “Vega: Kazige avocadowraps met tomatensaus, knoflooktomaten en rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *