KERST: Hoofdgerecht: (Euroshopper-)Biefstuk met champignons en aardappelwaaiers

Goedenavond lieve lezers! Ik kwam laatst op een blog heel mooi gesneden aardappels tegen die me erg geschikt leken voor Kerst. Dus ik zoeken en zoeken maar ik kon niet terugvinden wat ik had gezien, dus ging ik maar weer naar ah.nl en ja hoor; daar vond ik een goed recept! Ik maakte vanavond aardappelwaaiers; eigelijk heel simpel ingesneden aardappelen die je op allerlei manieren kunt ‘optuigen’. Daarbij at ik voor het eerst in m’n leven een zelfgebakken biefstuk (van Euroshopper, shittttt wat lekker!!) met champignons en een salade on the side.

De aardappelen maak je door rode (culinaire) aardappelen goed schoon te maken, in te snijden, maar net niet helemaal door te snijden. Toen smeerde ik de aardappelen in met olijfolie en deed ik ze 45 minuten op 200C in de oven. Ze gaan uit zichzelf wijd staan. Ik maakte ze heel basic (toch ONWIJS lekker), maar je kunt ook variëren door er kaas over te strooien, spek tussen de schijfjes mee te bakken, rozemarijn en/of knoflook ertussen te stoppen, etc! Daarbij maakte ik dus een biefstuk. Toen ik voor het vleesschap van AH stond schrok ik wel een beetje van de prijzen. Ik nam dus de goedkoopste, van Euroshopper, die er prima uit zag en ’t leek me ook wel ‘studentikoos’ om die eens uit te proberen. In een pannetje smelt je roomboter, je bakt daar champignons in en als die klaar zijn haal je ze uit de pan en bak je daar de biefstuk in. Doe er tussendoor wel even opnieuw roomboter in. De biefstuk mag op middelhoog vuur 2,5 minuut aan de ene kant en 2,5 minuut aan de andere kant gebakken worden (perfect medium). Halverwege strooide ik er wat peper over. Op het laatst deed ik de champignons nog even erbij in de pan. Verder maakte ik er een salade bij van ijsbergsla, tomaat, komkommer en honing-appeldressing.

Ik vond de aardappels super goed gelukt en ze waren echt heerlijk! Dit ga ik zeker vaker maken, maar dan in andere varianten. De aardappelen waren dus top, maar die biefstuk; MIJN HEMEL. Zo lekker! Volgens mij heb ik serieus nog nooit zo’n lekkere biefstuk gegeten (al zeg ik het zelf:P). Echt vet lekker! Dus:) Dat was ’t voor vanavond. Morgenavond heb ik kerstdiner met mijn collegaatjes en gaan we eten bij Rijsel in Amsterdam, woehoe! Dus tot vrijdag?

Misschien vind je dit ook lekker:


11 reacties op “KERST: Hoofdgerecht: (Euroshopper-)Biefstuk met champignons en aardappelwaaiers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *