Zelfgemaakte kippensoep

Goedenavond! Ik ben nog steeds niet helemaal beter, maar ik dacht ‘ik-voel-me-ziek-maar-ik-moet-toch-wat-eten-maaltjes’ heeft iedereen ook wel eens nodig ter inspiratie. Daarom blog ik vandaag over mijn zelfgemaakte kippensoep! Super makkelijk en goed te eten als je niet lekker bent.

Je brengt in een pan 1 liter water aan de kook met een blokje kippenbouillon en voegt hier anderhalve in stukjes gesneden kipfilet aan toe (voor 2 personen). Je kookt tot de kip gaar is en trekt de kippenstukken dan met twee vorken uit elkaar, zodat ’t kleine stukjes worden. Dan voeg je een zak soepgroentes toe en dit laat je trekken. Je kunt de soep verder op smaak brengen met ketjap, maggie en groene aromat en eventueel een tweede blokje bouillon. Hoe langer de soep op het vuur staat, hoe lekkerder.

Ik vond het een prima maaltijdje en vooral erggg makkelijk om te maken. Wij aten ’t trouwens met bruin afbakbrood en kruidenboter.

Dat was ‘m weer! Morgen weer vega-maandag, tot dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *