GEWOON WAT EEN STUDENTJE OP VAKANTIE EET | Agios Sostis – Zakynthos – Griekenland

Ik ben terug van bijna twee weken Zakynthos en heb het er heerlijk gehad. Samen met m’n lief in een rustig appartementje in Agios Sostis. Tussen de fruitbomen, aan het strand en al met al gewoon geweldig lekker.

Jullie hebben me twee weken online moeten missen, maar dat ga ik nu allemaal goedmaken: daar gaan we dan… Een lange blogpost over al mijn heerlijke en minder lekkere vakantievoer…

Te beginnen met een voorgerechtje, knoflookbrood en Grieks bier: Mythos.

En verder…

Dag 1: Mixed Grill * * * *
We aten allebei een Mixed Grill bij restaurant Mouria in het stadje Laganas. Het was lekker en voor een goeie prijs (ik geloof 10 euro?) en daarom krijgt hij 4 sterren.

Dag 2: Gamba’s in knoflooksaus * * * *
Ik weet niet meer bij welk restaurant we aten maar ik at gamba’s met knoflooksaus van de gril en het was heerlijk alleen een beetje weinig.. Volgens mij kreeg ik er 5 ofzo? Er kwam wel heel gezellig een kat op de geur van het eten af dus dat was leuk :D.

Dag 3: Zelfgemaakte pasta * *
We wilden ook even een avondje wat goedkoper eten en besloten op ons twee-pitsgasfornuis een pasta te maken. In de plaatselijke supermarkt verkochten ze alleen geen vlees en verder was de keuze voor avondeten ook wat karig.. Uiteindelijk hebben we een paar halfverschrompelde paprika’s en een olijf-tomatensaus gevonden en daarmee spaghetti gemaakt. Bas vond het vreselijk vies, ik vond het wel gaan. Niet erg inspirerend en daarom maar twee sterretjes.

Dag 4: Zalm in wittewijnsaus * * * * *
Op dag vier hebben we een geweldig restaurant ontdekt in Agios Sostis (het plaatsje waar we zaten). Het restaurantje heet Boomerang en ik zou iedereen die naar Zakynthos gaat, aanraden om hier eens (of elke dag!) te eten. Onwijs leuke mensen, ze praten een beetje Nederlands en het eten is betaalbaar maar nog belangrijker: ontzettend goed! Bas at een heerlijke Mixed Grill (die hij in de rest van de vakantie nog wel vier keer heeft gegeten ongeveer). En ik at verse zalm in een wittewijnsaus. Daarbij zaten aardappeltjes die een beetje naar citroen smaakten en met spek. Super super súper lekker!

Dag 5: Fajita’s * * * * *
Omdat Boomerang ons zo goed was bevallen, besloten we er vanavond weer te gaan eten. Dit keer bestelde ik de Fajita’s en Bas at wederom Mixed Grill. De Fajita’s waren ook echt verrukkelijk! Ik kreeg in een pannetje grote stukken kipfilet en heel veel groentes: paprika, ui, champignons, bonen en mais. Bij de Fajita’s zat zure room, ricotta (vermoed ik) en super lekkere Mexicaanse saus waar duidelijk kaneel doorheen zat. Echt super lekker. Als ik ooit nog Mexicaans eten maak, ga ik zeker experimenteren met kaneel. Heerlijk!

Dag 6: Pizza *
Overdag haalden we vaak een broodje Gyros bij een leuk tentje aan het strand maar nu besloten we er ’s avonds eens te eten. Niet echt een goed idee want het eten was behoorlijk vies. Ik at een pizza (wat kan er mis gaan bij pizza?!) en die was echt smerig: een dikke bodem, veel plakkaas, halfrauwe groentes en geen tomatensaus. Brrr! Bas z’n eten was ook een tegenvaller. Hij bestelde een gamba- en zwaardvissouvlaki en kreeg welgeteld drie stukjes vis die ook nog eens heel droog en smaakloos waren. Blegh!

Dag 7: Gamba’s en als toetje Banoffee* * * * *
Na het fiasco van gisteravond besloten we weer écht lekker te gaan eten en dus gingen we weer naar Boomerang. Dit keer bestelde ik gamba’s van de gril en die waren geweldig lekker en ik kreeg er zeker een stuk of 13. Heerlijk!! Deze dag hadden we 51 maanden verkering (joepie!) (en ja, ik tel de maanden:P) en daarom namen we een lekker taartje als toetje. Typisch Grieks en ontzettend lekker: Banoffee. Dat is een taartje met toffee, banaan, koekkruimels en slagroom. Super machtig, maar erg lekker.

Dag 8: Een bucket KFC op ’t strand * * * *
Toen we op dag 1 ontdekten dat er een KFC in de hoofdstraat van Laganas zit, hebben we meteen afgesproken om één avond een heerlijke bucket kip leeg te vreten (ja echt vreten) op het strand. En het was verrukkelijk 🙂

Dag 9: Broodje Gyros * * * * *
Nu was het wel weer eens tijd om iets simpeler en goedkoper te eten en daarom haalden we een broodje Gyros bij Boomerang. Lekker avondeten voor maar 2,50eu. Het broodje gyros bestaat uit kippenvlees, patat, tomaat, ui en tzatziki. Bovendien doen ze bij Boomerang dille door de tzatziki (zo smaakte het in ieder geval) en dat maakt de broodjes Gyros echt heel lekker.

Dag 10: Moussaka * * * * *
De hele vakantie riep ik al dat ik echt eens Moussaka wilde proberen. Ik heb dit nooit eerder gegeten namelijk. Bij restaurant Maestro (naast Boomerang) in Agios Sostis bestelde ik ’t dan eindelijk. Mijn hemel wat héérlijk! Lekkere zachte courgette en auberiges en het was heerlijk gekruid. Bas at Kleftiko: lamsvlees uit de oven dat heel spectaculair met vuur geserveerd wordt. Hij vond het heel lekker!

Dag 11: Briam * * *
Op de elfde dag besloten we erop uit te gaan en deden we een uitstapje naar Zakynthos stad. Op een groot plein (het St nogwat plein) gingen we eten bij Squero. Niet echt een aanrader. Het eten was heel karig en niet echt heel lekker. Ik at Briam, een typisch Grieks gerecht met aardappel, courgette, aubergine in tomatensaus. Prima te eten, maar geen aanrader.

Dag 12: Fajita’s * * * * *
Dit was de laatste dag en daarom gingen we natuurlijk bij Boomerang eten. Bas ging voor de Mixed Grill en ik nam wederom de Fajita’s. En het was weer super lekker!

En toen was de vakantie afgelopen. Al dit lekkere eten, het lekkere Griekse bier (Mythos) en wijntjes hebben ervoor gezorgd dat ik (*loopt angstig naar de weegschaal*) een halve kilo ben afgevallen! :O Tip: Ga naar Zakynthos! Het is er geweldig!

Hoe is/was jullie vakantie?

20 reacties op “GEWOON WAT EEN STUDENTJE OP VAKANTIE EET | Agios Sostis – Zakynthos – Griekenland

  • Boomerang heeft heerlijk pita gyros ,en goed gevuld
    wij zijn ook bij Blue Horizon geweest ,het ging maar niet je van het ,toen echt bij Boomerang TOP !1
    maar avondeten gaan wij vaak naar Sirtaki in Agios Sostis
    nu dit gaan we weer dit jaar voor de 5e keer naar Zakynthos Porto Koukla
    Als je ooit terug gaat …ga dan ,n keer naar Sirtaki echt gezellig en weinig ,n mixgrill 10 euro
    wij waren met z,n 5 en
    voorgerecht
    hoofdgerecht
    nagerecht
    1 ltr witte wijn
    1 kan rode wijn
    1 kan rose
    2 metaxa
    2 irish koffie

  • Anoniem zegt:

    De locatie was echt perfect! Alleen jammer dat er 's avonds niet veel te doen was in Agios Sostis. Ik vond het 's avonds in Zankynthos stad leuker.
    Bij Boomerang heb ik redelijk vaak gegeten dus je kan me daar gezien hebben! 😉
    We gingen ook vaak eten bij Ole Ole (je waande je daar in een jungle haha!) en bij Aperitto (heel mooi restaurant!).

  • Anoniem zegt:

    Toch haha! Dan had ik toch gedag moeten zeggen! Ik heb ook een leuke vakantie gehad. Ik zat in het appartement dat bij Boomerang hoorde!

    • haha wat leuk! Oeeeh fijn appartement denk ik… Lekker bij strand, goed restaurant, zwembad. Ging je ook vaak eten dan bij Boomerang? Kan ik je daar hebben gezien?

  • Anoniem zegt:

    Volgens mij heb ik je gezien haha!
    Stond/zat je bij de bagageband in Nederland helemaal vooraan? Waar de koffers als eerste langs komen?

  • Sharona zegt:

    Heel grappig! Ik volg je op Facebook en toen je postte over je laatste avond op Zakynthos was dat ook mijn laatste avond!
    Ik zat in Laganas en heb daar ook heerlijk gegeten. Wat is Zakynthos mooi hè? Hebben jullie ook nog excursies gedaan?

    • Ah wat heerlijk in Laganas! Daar zijn wij een paar keer geweest. Welke vlucht had je terug dan de 13e? Ook die van 10:20?

      Ik vond Zakynthos echt heel tof. Heel mooi voor zo ver ik 't heb gezien. We hebben een cruise rond het eiland gedaan in 1 dag en zijn 1 avondje naar Zakynthos stad geweest, maar daarmee hield 't wel op. Wat heb jij gedaan?

    • Oh en een turtlespotting boottripje in de baai van Laganas natuurlijk! En we zijn heel vaak naar het eilandje tussen Agios Sostis en Laganas geweest, die met die loopburg!

    • Sharona zegt:

      Haha wat toevallig, ik had inderdaad ook de vlucht van 10:20!
      Oh gaaf zeg! Ik ben ook een aantal keer naar dat eilandje geweest.
      Verder zijn we naar het scheepswrak geweest, de blauwe grotten, naar een strandje waar collageen in het water zat (naam kwijt) en naar schildpadden eiland. Verder nog gesnorkeld vanaf het strand in Laganas en daar ook schildpadden gezien! Echt heel gaaf! 🙂

  • Haha kijk zo hoort het! Lekker genieten van heerlijk eten en zelfs afvallen! Is meestal zo op vakantie he (tenminste, heb ik wel), zal wel door het vele lopen komen 🙂
    En lekker relaxed: een bak kip op het strand! Ultiem vakantiegevoel:)

    • Hahaha ja alleen maar meer reden om gewoon voor altijd op vakantie te gaan. of in ieder geval heel vaak 😀 haha! En maar genieten, heerlijk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *