Kip ketjap met rode paprika, rijst en Atjar Tjampoer

Goedenavond 🙂 Vanavond heb ik super simpel Babi Ketjap van Conimex gemaakt, maar dan met kip en wat extraatjes.

Je snijdt een kipfilet in reepjes en legt deze ongeveer 10min in wokolie met de marinade van Conimex. Ondertussen snij je een rode paprika en komkommer in kleine stukjes. Je kookt de rijst en wokt de kip op hoog vuur. Als de kip gaar is voeg je hier de saus (water met de sausmix van Conimex) en paprika aan toe. Dit breng je aan de kook en zodra het kookt zet je het vuur zachter en laat je het pruttelen. Als de rijst klaar is en de saus mooi dik, kun je gaan opdienen. Begin met een laag Atjar Tjampoer (Conimex, zure groente), dan rijst en de saus en top af met de komkommer en wat Seroendeng (Conimex, geroosterde kokos met pinda’s). Ook lekker met Bali kroepen (ook Conimex).

Ik vond het onwijs lekker! En ik had lekker veel saus omdat ik alleen voor mezelf kookte, maar toch alle marinade en saus heb gebruikt:) Mjam!

Morgen ga ik denk ik een lekker kippetje maken met zoete aardappel. Als ik daar morgen zin in heb tenminste. Nu wel:)

Byebye!

2 reacties op “Kip ketjap met rode paprika, rijst en Atjar Tjampoer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *