Hollandse pot

Goeeeedenavond!

Vandaag tijdens de lunch op stage hadden we ’t over gekookte aardappelen en ik dacht, ach laat ik dat weer eens eten! Bovendien had ik nog een bloemkool en slavinkjes dus prrrrrima! Ik denk dat iedereen wel snapt dat je de bloemkool en aardappelen moet koken.

De slavink moet ongeveer 20 minuten in een braadpan bakken. Lekker veel (room-)boter in de pan, slavinkjes dichtschroeien en op middelmatig vuur lekker laten pruttelen. Af en toe water toevoegen zodat ze goed gaar ‘koken’ én ik vind ’t altijd erg lekker om ketchup in de pan erbij te doen, gewoon voor wat extra smaak!

Bij de bloemkool maakte ik het sausje van thuis, namelijk melk met bloem mengen, boter in een pannetje smelten en dan de melk-prut erbij en GOED ROEREN! Op smaak brengen met kerrie en nootmuskaat. Et Voila! Lekker eten!

Byebye

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *